Tiedotteet 2017

Pohjois-Karjalassa 13 000 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli heinäkuun lopussa 13 045 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömiä oli 747 henkilöä vähemmän.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa 17,9 %, vuosi sitten työttömien osuus oli 18,7 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli heinäkuussa 12,5 %. Vuosi sitten osuus oli 14,4 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx
Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa.

Yritysten omistajanvaihdosten tueksi koulutusta

Yritysten omistajanvaihdosten tueksi Keski-Karjalassa on ESR-rahoituksella kehitetty mestari - kisälli -mallilla uusia palveluja sekä luopuvalle että aloittavalle yrittäjälle. KETI Oy:n toteuttaman hankkeen kautta Yritystenomistajavaihdos -koulutuksessa on ollut tähän mennessä kymmenen yrittäjäparia.

Mestari - kisälli -mallissa luopuva yrittäjä valmentaa yritystoimintaa aloittavaa yrittäjää siirtämällä yrittäjäkokemuksen kautta syntynyttä erityisosaamistaan hänelle. Valmennusprosessit rakentuvat kunkin yrittäjäparin tarpeiden pohjalta yksilöllisesti. Kouluttajan rooli on ohjata yrittäjäparia koulutuksen toteutumisessa ja tavoitteiden saavuttamisessa. Kouluttajan tehtävänä on tukea mestarin ohjaustaitojen kehittymistä sekä kehittää tarpeen mukaan kisällin alkavaan yritystoimintaan liittyvää osaamista.

Keski-Karjalassa valmennus on pääsääntöisesti johtanut uuden yritystoiminnan käynnistymiseen. Syksyn 2018 aikana vastaavaa yritystenomistajavaihdos -koulutusta on tarjolla myös Joensuun seudulla Josek Oy:n käynnistyvän hankkeen kautta.

Lisätietoja koulutuksesta: Projektipäällikkö Päivi Kipinoinen, paivi.kipinoinen@keti.fi, puh. 040 7704 938


Päivitetty