Tiedotteet 2017

Pohjois-Karjalassa 12 700 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli kesäkuun lopussa 12 718 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömiä oli 665 henkilöä vähemmän.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa 17,4 %, vuosi sitten työttömien osuus oli 18,1 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuussa 12,2 %. Vuosi sitten osuus oli 13,9 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx
Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa.

SÄPINÄÄ SYKSYYN -messut 7.8.2017 KLO 13-15

Opintohakujen tulokset ovat kesän aikana saapuneet eivätkä kaikki pääse toivomiinsa opiskelupaikkoihin. Joka vuosi nuoria jää myös kokonaan ilman opiskelupaikkaa. Toimettomaksi ei kuitenkaan kannata jäädä, sillä opiskelemaan voi päästä vielä syksylläkin ja tarjolla on myös muita mielekkäitä vaihtoehtoja.

Kaikki mahdollisuudet voi kartoittaa kerralla Pohjois-Karjalan TE-palvelujen yhteistyökumppaneineen järjestämässä tapahtumassa AVIn auditoriossa ja aulatilassa (Torikatu 36 A, 1. krs) maanantaina 7.8.2017 klo 13–15.
Tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja – vapaita opiskelupaikkoja, tietoa koulutuksista ja opiskeluvaihtoehdoista, tukea urasuunnitteluun ja työllistymismahdollisuuksia. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, joille koulutuksen ja muiden työllistymistä edistävien mahdollisuuksien etsiminen on ajankohtaista.

Tilaisuudessa on paikalla useita koulutusorganisaatioita kertomassa vapaista opiskelupaikoista ja oppilaitosten tarjonnasta sekä hankkeita ja rekrytointiyrityksiä. Lisäksi messulla esitellään myös TE-toimiston tarjoamia palveluita, joita mahdollisena välivuonna kannattaa hyödyntää - esimerkiksi työkokeilua, työnhaku- ja uravalmennuksia tai työvoimakoulutuksia.

Lisätietoja
Asiantuntija Anu Huotari, puh. 0295 043 039, anu.huotari(at)te-toimisto.fi


Päivitetty