Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Pohjois-Karjalassa 11 660 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli lokakuun lopussa 11 658 työtöntä työnhakijaa; 113 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Syyskuun loppuun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä pysyi ennallaan.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa lokakuun lopussa edelleen maan korkein, 15,8 %. Vuosi sitten lokakuussa osuus oli 15,6 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli lokakuussa 12,5 %.  Vuosi sitten osuus oli 12,8 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx
Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa.

RekryKoulutuksilla uusia osaajia työvoimatarpeisiin

Yritysten työvoimatarpeisiin ja mahdollisiin rekrytointivaikeuksiin voidaan löytää ratkaisu yrityskohtaisilla RekryKoulutuksilla tilanteissa, joissa työntekijöitä ei ole tarjolla avoimen rekrytoinnin kautta. Koulutus suunnitellaan yrityksen osaamisvaatimusten mukaiseksi yhdessä kouluttajan ja yrityksen kanssa. Lisätietoja http://te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/loyda_tyontekija/etsi_tyontekijaa/rekrykoulutus/index.html

RekryKoulutusten lisääntyminen viime vuodesta voi olla merkki myös työmarkkinoiden vilkastumisesta? Koulutuksia on toteutunut tänä vuonna jo 25 yritykselle, kun edellisenä vuonna luku oli 6. Tänä vuonna RekryKoulutuksella on koulutettu eniten linja-autonkuljettajia, kalliorakentajia ja muovialan tuotantotyöntekijöitä.


Päivitetty