Tiedotteet 2017

Pohjois-Karjalassa 11 220 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli elokuun lopussa 11 220 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömiä oli 880 henkilöä vähemmän.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa 15,4 %, vuosi sitten työttömien osuus oli 16,4 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli elokuussa 11,0 %. Vuosi sitten osuus oli 13,0 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx
Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa. Nettisivulta (vasemman yläreunan valikko) on pääsy myös koko maan sekä kaikkien ELY-keskusten työllisyyskatsauksiin.

Ammattibarometri

Kaksi kertaa vuodessa laadittava ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen näkemyksen keskeisten ammattien työmarkkinatilanteesta lähitulevaisuudessa.

TE-toimiston asiantuntijat arvioivat työnantajien ja työnhakijoiden haastatteluista saatujen tietojen sekä TE-toimistossa avoinna olleiden työpaikkojen ja työnhakijoiden määrän pohjalta työvoiman kysynnän ja tarjonnan kehittymistä arviointihetkestä puoli vuotta eteenpäin. Arvioinnin osuvuuden varmistamiseksi ammattibarometrin laadintaan voi osallistua myös TE-toimiston yhteistyötahoja.

Arvioinnissa on mukana 217 ammattiryhmää, joista seutukunnittain otetaan kantaa kullakin alueella esiintyvien ammattien näkymiin.

Ammattibarometri julkaistaan osoitteessa: https://www.ammattibarometri.fi/.  Viimeisin päivitys julkaistiin 20.9.2017.


Päivitetty