Tiedotteet 2018

Pohjois-Karjalassa 10 400 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli maaliskuun lopussa 10 412 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömien määrä väheni 2 080 henkilöä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa maan korkein, 14,3 %. Vuosi sitten osuus oli 17,1 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli maaliskuussa 10,0 %. Vuosi sitten osuus oli 12,1 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx
Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa. Nettisivulta (vasemman yläreunan valikko) on pääsy myös koko maan sekä kaikkien ELY-keskusten työllisyyskatsauksiin.

Työmarkkinat vilkastuvat

Työmarkkinoilla vilkastuu – työntekijöitä haetaan yhä enemmän sekä avoimen haun että erilaisten rekrytointikanavien, verkostojen ja somen kautta. Nyt aktivoituminen työnhaussa siis kannattaa! Jos omatoiminen työnhaku tuntuu jumiutuvan, saat TE-toimiston palveluista monenlaista apua ja tukea työpaikan löytämiseen. Erilaisissa työnhakua tukevissa valmennuksissa saat henkilökohtaista ohjausta ja löydät uusia työmahdollisuuksia, voit parantaa CV:täsi ja vaikkapa valmistautua työpaikkahaastatteluihin. Valmennuksiin voit osallistua itsellesi sopivalla tavalla verkossa tai paikan päällä, yksin tai ryhmässä, ja voit valita sisältöjä tai teemoja, jotka sopivat parhaiten omaan työnhakutilanteeseesi.

Jos tilanteesi työnhaun suhteen on vielä avoinna, ja pohdit mille alalle tai minkälaisiin tehtäviin suuntaisit tutustumaan tai kouluttautumaan, voit saada ohjausta ja tukea uravalmennuksista, joissa pureudutaan urasuunnitteluusi liittyviin asioihin.

Tutustu palveluihin te-palvelut.fi -sivustolla >> paikalliset TE-palvelut ja ilmoittaudu mukaan!

Yritykset hakevat työvoimaa myös heille räätälöidyillä RekryKoulutuksilla, joissa lyhyehkön koulutusjakson kautta voit työllistyä yritykseen suoraan tai joskus henkilöstövuokrauksen kautta. RekryKoulutukset ovat haussa te-palvelut.fi -sivustolla >> haussa oleva työvoimakoulutus.


Päivitetty