Tiedotteet 2017

Pitkälahden eritasoliittymään uusi linja-autopysäkki, vanha pysäkki poistuu käytöstä (Pohjois-Savo)

Pitkälahden eritasoliittymään uusi linja-autopysäkki, vanha pysäkki poistuu käytöstä

Kuopion Pitkälahdessa, valtatie 5:n ja Karttulantien eritasoliittymään Kuopioon päin menevälle nousevalle rampille on valmistunut uusi korotettu linja-autopysäkki pyörätelineineen.  Laskevalla rampilla oleva vanha pysäkki poistuu käytöstä lokakuun alussa. Järjestelyjen tavoitteena on parantaa matkustajien liikenneturvallisuutta, koska Karttulantien ylittäminen nykyiseltä pysäkiltä jalkakäytävälle on aiheuttanut useita vaaratilanteita.

Pysäkin nimi 'Pitkälahden ramppi P' säilyy entisenä, vain paikka vaihtuu. Vanhaa pysäkkilevikettä ei pureta, mutta pysäkkimerkki on poistettu.

Uuden pysäkin kautta ajavat Jyväskylän, Suonenjoen, Leppävirran ja Varkauden suunnasta Kuopioon tulevat vuorot.

Uuden pysäkin lisäksi hankkeessa parannettiin myös Varkauden suuntaan menevän rampin pysäkkiä muuttamalla se korotetuksi ja rakentamalla odotuskatos sekä pyöräpysäköintiä varten telineitä. Liittymäalueelle Karttulantien varteen tehtiin saattoliikennettä varten pysäköintialue.

Kolme Vesannolta ja Karttulasta Kuopioon liikennöivää vuoroa ajaa Karttulantieltä ramppia pitkin moottoritielle. Näiltä vuoroilta jää kokonaan pois ramppipysäkki ja korvaavana pysäkkinä on Neulalampi Karttulantie I -pysäkki, joka on Matkuksentien eritasoliittymän kohdalla.

Pohjois-Savon ELY-keskus pyytää sekä matkustajia että kuljettajia olemaan joustavia ja tarkkaavaisia seuraavien parin viikon ajan, jotta väärällä pysäkillä odottava matkustaja ei jää kyydistä eikä vanhalle pysäkille jäämään tottunut joudu ajamaan Pitkälahden ohi.

Lisätietoja antaa joukkoliikenneasiantuntija Liisa Joenperä, p. 0295 026 719.

Kuva: Digiroad, Liikennevirasto


Päivitetty