Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Pitkäaikaistyöttömyys laski Kainuussa ensimmäistä kertaa yli viiteen vuoteen (Kainuu)

Kainuun TE-toimistossa oli lokakuun lopussa 4 447 työtöntä työnhakijaa. Työttömyyden lasku on pysynyt nopeana ja jopa nopeutunut syksyn aikana. Nyt työttömiä työnhakijoita oli 702 (13,6%) vähemmän kuin vuosi sitten. TE-toimiston asiakkaina olevien työttömien osuus työvoimasta oli 13,1 %.

Nopea työttömyyden lasku näkyi vihdoin myös pitkäaikaistyöttömyydessä, joka väheni hieman vuoden takaisesta. Edellisen kerran pitkäaikaistyöttömyydessä tapahtui laskua heinäkuussa 2011.

Työvoimapalvelujen aktivointiaste oli lokakuussa 33 % eli laajasta työttömyydestä joka kolmas oli jossakin työvoimapalvelussa. Työttömyyden laskiessa yhä useampi työttömänä olevista voi osallistua palveluihin.

Miesten työttömyys laski edelleen naisten työttömyyttä nopeammin ja nuorten alle 25-vuotiaiden nopeammin kuin yli 50-vuotiailla. Lomautettuina olleiden määrä väheni viime vuodesta kolmanneksella ja lyhennettyä työviikkoa teki vähemmän kuin puolet viimevuotisesta määrästä.

Valtakunnan tasolla työttömyys kasvoi neljällä ELY-alueella ja maan kokonaistyöttömyys (328 778) oli 8 741 viimevuotista pienempi. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli koko maassa 12,6 %.

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Lisätietoja:

Kainuun Elinkeino-, liikenne-. ja -ympäristökeskus
Yritys- ja työvoimapalvelut -yksikkö
Osmo Ohtonen, 0295 023 576
Sposti: etunimi.sukunimi(at)elykeskus.fi

Kainuun työvoima- ja elinkeinotoimisto
Tiina Veijola, 0295 039 116
Sposti: etunimi.sukunimi(at)tetoimisto.fi

 

 


Päivitetty