Tiedotteet 2019

Kainuun joukkoliikenteen asiakastutkimus on käynnistynyt (Kainuu)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on käynnistänyt Kainuun joukkoliikenteen asiakastutkimuksen. Tutkimuksessa selvitetään, millä tavoin Kainuun kuntien välinen joukkoliikenne toimii nyt ja kuinka sitä tulisi kehittää. Tutkimustuloksia hyödynnetään Kainuun joukkoliikenteen palvelutasosuunnittelussa.

ELY-keskuksen järjestämän Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen nykyiset liikennöintisopimukset päättyvät viimeistään 6.6.2021. Palvelutasosuunnittelussa määritellään tarpeelliset kuntien väliset joukkoliikenneyhteydet, ja asiakkaat voivat vaikuttaa suunnitteluun juuri käynnistyneessä asiakastutkimuksessa. Kesällä 2021 alkavan, tulevan sopimuskauden joukkoliikenne kilpailutetaan palvelutasosuunnittelun yhteydessä laaditun linjastosuunnitelman perusteella.

Asiakastutkimus koskee pääasiassa kuntien välistä joukkoliikennettä. Vastauksia toivotaan myös niiltä asiakkailta, jotka voisivat hyödyntää kuntien välistä joukkoliikennettä kuntien sisäisillä matkoilla. Tällaisia yhteysvälejä ovat esimerkiksi Kuluntalahti-Kajaani, Vuokatti-Sotkamo tai Suomussalmi – Suomussalmi kk. Asiakastutkimuksen ulkopuolelle on rajattu vain yhden kunnan sisällä kulkeva liikenne, kuten koululaisliikenne tai Kajaanin kaupunkiliikenne.

Joukkoliikenteen käyttäjien lisäksi asiakastutkimukseen odotetaan vastauksia myös niiltä, jotka eivät tällä hetkellä käytä joukkoliikennettä. Asiakastutkimuksen tavoitteena on selvittää, kuinka joukkoliikenteen käyttämisestä saataisiin nykyistä houkuttelevampaa. Kysymykset koskevat mm. vuorojen määrää, reittien toimivuutta, lippujen hinnoittelua tai kaukoliikenteen yhteyksiä.

Asiakastutkimus on käynnissä 20.10.2019 asti. Tutkimukseen voi vastata ensisijaisesti verkkolomakkeella osoitteessa http://tiny.cc/kysely, mutta osassa Kainuun kunnista kyselyyn voi vastata myös julkisissa tiloissa saatavilla olevilla paperilomakkeilla.

Lisätietoja:

Joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 252


Päivitetty