Tiedotteet 2019

Ensi viikolla tehdään päällystystöitä mm. valtateillä 8 ja 23 sekä kantatiellä 52 (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Ensi viikolla päällystetään valtatietä 8 Rauman ohituskaistojen kohdalla yötyönä. Työt alkavat maanantaina 9.9. illalla klo 18. Työt kestävät 2 yötä ja töitä tehdään klo 18-06 välisenä aikana. Tämän jälkeen työt jatkuvat valtatiellä 23 Hapuan ja Kankaanpään välillä. Työ tehdään yötyönä klo 18-06 ja kestää kaksi yötä.

Tie on molemmilla kohteilla päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Työmaan kohdalla on myös alennettu nopeusrajoitusta. Näillä kohteilla liikennemäärät ovat päiväaikaan niin suuret, että liikennehaittojen minimoimiseksi työ tehdään ilta- ja yötyönä. Yötyöstä huolimatta tielläliikkujien on kuitenkin syytä varautua liikenteen hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen.

Päällystystyöt alkavat ensi viikolla myös kantatiellä 52 Piihovin kohdalla ja jatkuvat maantiellä 192 Kaitaisten ja Kustavin välillä. Näillä kohteilla tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan, joten tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Paikalla on liikenteenohjaus.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Lisää tietoa teiden päällystämisestä löytyy verkkosivuilta: Päällystystyöt 2019 - Varsinais-Suomi, Päällystystyöt 2019 - Satakunta. Viestimme aktiivisesti myös twitterissä @VarsinaisELY.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843 ja kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä, p. 040 727 6061


Päivitetty