Tiedotteet 2018

ELY-keskuksen Waltti-matkakorttien verkkokauppa avattu (Itä-Suomi)

ELY-keskuksen Waltti-lippuja voi nyt ostaa myös internetistä.

Waltti-nettikaupasta voi hankkia henkilökohtaisen ELY Waltti-kortin ja Waltin kausi- ja arvolippuja itselle tai alle 17-vuotiaalle lapselle. ELY-keskuksen Waltti-liikennettä on Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin seuduilla. ELY-keskuksen Waltti-liput kelpaavat myös näiden kaupunkien paikallis- ja seutuliikenteessä.

ELY-keskuksen Waltti-liikenteen nettikaupan ohjeet löytyvät osoitteesta

Uuden matkakortin tilaamista varten tarvitaan nettiyhteys, verkkopankkitunnukset ja sähköpostiosoite. Ensimmäinen asiointikerta vaatii palveluun rekisteröitymisen. Matkakortti saapuu postitse 7-14 vuorokauden sisällä tilauksesta. Uusi matkakortti maksaa netissä 4 euroa, joka maksetaan samassa yhteydessä kuin kortille ostettu kausilippu tai ladattu arvo.

Muista valita oikea liikennöintialue

Ennen uuden kortin tilaamista on hyvä tutustua Waltti-lipputuotteisiin ja -maksuvyöhykkeisiin. Tilauksen onnistumiseksi on tärkeää valita oikea liikennöintialue, jonka lippua on ostamassa. Nettikaupassa ELY-keskuksen Waltti-lippujen liikennöintialueet on nimetty esimerkiksi Joensuun alue ELY-liikenne, Kuopion alue ELY-liikenne ja Mikkelin alue ELY-liikenne. Sekaannusta voivat aiheuttaa vastaavat kaupunkien paikallis- ja seutuliikenteet, joiden liikennealueet on nimetty kyseisten kaupunkien nimillä, esimerkiksi Joensuu, Kuopio ja Mikkeli.

Waltti-matkakorttien lisälataaminen

Waltti-matkakortin lisälataaminen nettikaupassa onnistuu matkakortin numerolla ja valitsemalla oma liikennöintialue sekä ilmoittamalla sähköpostiosoite, johon ostotosite toimitetaan. Palveluun voi myös rekisteröidä oman käyttäjätilin. Huom! Uuden matkakortin tilaamista varten luoduilla tunnuksilla ei voi rekisteröityä lisälatauskaupan puolelle. Lisälataamisesta nettikaupassa ei peritä palvelumaksua.

Nettikaupasta ostettu ELYn Waltti-lippu ja lisälataus aktivoituu vasta, kun Waltti-kortti on käytetty ELY-keskuksen Waltti-liikenteen linja-auton ajoneuvolaitteessa. Tämä koskee erityisesti Kuopion ja Mikkelin liikennealueita.

KELAn tukemaa Waltti-koulumatkatukilippua ei voi hankkia eikä lisäladata nettikaupassa. Koulumatkatukilippu tulee edelleen hankkia asiakaspalvelupisteestä ja sen voi lisäladata vain asiakaspalvelupisteessä tai linja-autossa.

Waltti-asiakaspalvelupisteet palvelevat Waltti-liikenteen lippujen myyntiin ja aikatauluneuvontaan liittyvissä asioissa

Waltti-asiakaspalvelupisteet sijaitsevat Iisalmessa, Joensuussa, Kuopiossa ja Mikkelissä seuraavissa osoitteissa:

  • Iisalmen Matkahuolto, Iisalmen linja-autoasema, Kauppakatu 18
  • Joensuun kaupungin palvelupiste, Carelicum, Koskikatu 5
  • Kuopion kaupungin palvelupiste, Alatorin kauppakeskus Apaja, Kauppakatu 45
  • Mikkelin kaupungin asiointipiste, virastotalo, Maaherrankatu 9-11

Asiakaspalvelupisteet antavat henkilökohtaista aikatauluneuvontaa oman alueensa liikenteestä sekä myyvät ja lisälataavat Waltti-lippuja. Lisälatauksia voit tehdä edelleen myös ELY-keskuksen Waltti-liikenteen linja-autoissa.

Lisätietoa Itä-Suomen Waltti-liikenteestä: www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi

Lisätietoja:
Joukkoliikenneasiantuntija Liisa Joenperä,
p. 0295 026 719, liisa.joenpera(at)ely-keskus.fi

Joukkoliikenneasiantuntija Timo Ikonen,
p. 0295 016 024, timo.ikonen(at)ely-keskus.fi


Päivitetty