Tiedotteet 2018

Aloittavan yrittäjän neuvontapalvelu tarjoaa apua sekä yrityksen perustamiseen että yrittäjyyden alkutaipaleelle (Kainuu) 

Kainuun TE-palveluiden yhdessä Valmennusmajakan kanssa järjestämä aloittavien yrittäjien neuvontapalvelu käynnistyy ensimmäistä kertaa. Maksuton neuvonta täydentää TE-toimiston yrityspalveluita ja on tarkoitettu kainuulaisille aloittaville yrittäjille tai yrityksen jo perustaneille henkilöille, jotka kaipaavat apua yrittäjyytensä alkutaipaleella.  

Aloittava yrittäjä saa valmennuksesta apua niihin teemoihin, jotka yrittäjät usein kokevat kaikkein hankalimmiksi. Valmennusta on saatavilla aina liiketoimintasuunnitelman tekemisestä yrityksen omistajanvaihdoksiin. Lisäksi aloittavaa yrittäjää autetaan myös rahoituksen hakemisessa sekä myynnin kasvattamisessa ja sähköisessä markkinoinnissa.  

Myös jo aloittaneen yrityksen on mahdollista saada neuvontaa 18 kuukauden sisällä yrityksen perustamisesta.  

– Valmennuksesta yrittäjän on mahdollista saada alan asiantuntijoilta sparrausta hyvinkin tarkkoihin kysymyksiin ja yksityiskohtiin kuten vaikkapa yritysmuodon valitsemiseen, kertoo Kainuun TE-toimiston palvelujohtaja Kirsi Hämäläinen 

Yritysneuvontaa annetaan koko Kainuun alueella ja pitkien välimatkojen maakunnassa sitä on mahdollista saada myös sähköisesti. Neuvojina toimivat Valmennusmajakan valmentajat, jotka ovat itsekin kokeneita yrittäjiä. 

– Parasta tässä valmennuksessa on sen henkilökohtaisuus. Ryhmissä ei voitaisi paneutua asioihin niin yksityiskohtaisesti, mutta nyt valmennus saadaan räätälöityä juuri kyseisen ihmisen tilanteeseen, toteaa Pirkanmaan yrityksiä valmentanut Valmennusmajakan neuvoja Veli-Matti Ruotsalainen 

Yhteensä valmennus kestää noin seitsemän tuntia. Ensimmäisellä tapaamiskerralla valmentaja kartoittaa henkilön tilanteen tulevia valmennuskertoja silmällä pitäen. Valittuihin teemoihin lähdetään pureutumaan joko saman valmentajan kanssa tai tarvittaessa apua saa myös esimerkiksi sähköiseen markkinointiin erikoistuneilta asiantuntijoilta. 

– Yleensä yritysten haasteet tulevat esille ensimmäisen toimintavuoden jälkeen, ja tällä valmennuksella haluamme auttaa yrityksiä, etteivät ne siinä kohtaa lakkaisi, Hämäläinen kuvailee valmennuksen tavoitteita, joihin Valmennusmajakan kehityspäällikkö Jaana Ollilainen vielä lisää:   

– Paras tulos, joka valmennuksella voidaan saada, on että ihmiset aloittavat yrittäjänä! 

 

Lisätietoja ja ajanvaraukset neuvontaan: 

Maija Granqvist, p. 029 503 9033, maija.granqvist(at)te-toimisto.fi 

 


Päivitetty